U bent hier

Home

Workshop Rakustoken

Wat is rakustoken? In het kort verteld; je gaat eerst iets van klei maken, dat biscuit gestookt wordt. Dan wordt het met een rakuglazuur "beschilderd". Dit wordt in een raku oven tot 1000 gr. gestookt. Dan gaat het, als het glazuur is uitgesmolten in een bak met bv. zaagsel, wat gaat branden. Door de reductie krijgt het object de specifieke kleuren, craquelé en het ongeglazuurde wordt zwart door de koolstof in de klei.

Workshops

De workshops raku stoken kunnen 1 dag, van 10.00 tot 17.00 uur duren. Er kunnen biscuit objecten (3 stuks max.) tegen betaling uit ons assortiment gekozen worden. Je kan ook iets meenemen ( max. maat 10 cm. doorsnee, hoogte max. 20 cm.) 3 stuks. s'Morgens wordt er geglazuurd. Gevolgd door een lunch. Na de lunch gaan we stoken.

De workshop van 1-2 dagdelen gaan in overleg. Je kan dan onder deskundige leiding zelf 3 objecten maken. Het wordt in mijn atelier biscuit gebakken.
De groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

De kosten voor 1 dag rakustoken zijn : € 65,00 incl. glazuur, stoken, lunch, koffie , thee en afsluitend drankje en hapje.
De kosten per dagdeel zijn € 30,00 exclusief de kosten voor de klei en het "biscuit" stoken. Dit gaat naar gewicht. Dit zal ongeveer € 12,50 zijn. Minimaal 4 personen en maximaal 8 personen.

Bij annulering tot 1 week voor de workshop rakustoken betalen wij het totale bedrag aan u terug. Bij annulering binnen 7 dagen betalen wij het bedrag aan u terug, met inhouding van € 10 voor diverse aanloopkosten. 

De geplande stookdagen in 2016 zijn:

  • 11 juni

Het gaat alleen door bij voldoende deelname.

Met groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden wat data betreft.

Aanmelden kan via de e-mail : info@atelier-dekeramiekbol.nl

Workshop Raku stoken - Dronten (flevoland)
Workshop Raku stoken - Dronten (flevoland)
Workshop Raku stoken - Dronten (flevoland)
Workshop Raku stoken - Dronten (flevoland)
Workshop Rakustoken - Dronten (flevoland)
Workshop Rakustoken - Dronten (flevoland)
Workshop Rakustoken - Dronten (flevoland)
Resultaat rakustoken
Workshop Raku stoken
apps & webs